CASE DE LUX- amenajează o locuință care să arate SENZAȚIONAL! Descoperă idei din care să te inspiri

CASE DE LUX- amenajează o locuință care să arate SENZAȚIONAL!

 

O casă de lux trebuie să îmbine criterii estetice precise cu un nivel de confort cât mai ridicat. Amenajarea sa reprezintă o adevărată provocare pentru orice designer de interior. Indiferent dacă acesta se orientează înspre stilul clasic.

Prin care elementele tradiționale sunt reinterpretate pentru a oferi locuinței o notă de contemporaneitate. Sau înspre cel modern, unde liniile minimaliste, grațioase și elegante au, în același timp, un impact extrem de puternic. 

În acest articol, vei găsi nenumărate surse de inspirație, astfel încât să poți opta pentru cele mai luxoase amenajări interioare care se potrivesc gusturilor tale.

O casă de lux trebuie să îmbine criterii estetice precise cu un nivel de confort cât mai ridicat. Amenajarea sa reprezintă o adevărată provocare pentru orice designer de interior.

Indiferent dacă acesta se orientează înspre stilul clasic, prin care elementele tradiționale sunt reinterpretate pentru a oferi locuinței o notă de contemporaneitate, sau înspre cel modern. Unde liniile minimaliste, grațioase și elegante au, în același timp, un impact extrem de puternic. 

În acest articol, vei găsi nenumărate surse de inspirație, astfel încât să poți opta pentru cele mai luxoase amenajări interioare care se potrivesc gusturilor tale.

1. Care sunt caracteristicile unei case de lux?

Ceea ce diferențiază o locuință de lux de una obișnuită este atenția deosebită acordată detaliilor. Un designer de interior este conștient de acest aspect și știe că este extrem de important să cunoască ultimele tendințe în ceea ce privește decorațiunile și mobilierul.

Rolul său este acela de a reuși să amenajeze o casă. Astfel încât ea să poată reflecta întru totul gusturile personale ale proprietarilor. 

Pe lângă interesul pentru cele mai mici detalii, o casă de lux este caracterizată de calitatea obiectelor de mobilier și a celor decorative aflate în interiorul său care, în același timp.

Trebuie să se completeze în mod armonios: tonalitățile, liniile predominante și texturile, ce joacă un rol esențial, pentru ca rezultatul final să fie unul de impact. 

Nu în ultimul rând, este important de subliniat că luxul reprezintă un concept care poate fi redefinit și reinterpretat de arhitect, proprietar sau de designer în funcție nu numai de cerințele clientului, dar și de locație.

O casă situată la mare poate fi decorată altfel decât una aflată în centrul unei metropole sau la munte. În ciuda acestui fapt, există, totuși, anumite reguli generale care trebuie respectate.

Pe scurt, aspectele care definesc o locuință de lux sunt următoarele:

  • Detaliile rafinate;
  • Calitatea excepțională a pieselor de mobilier și a tuturor obiectelor folosite pentru amenajarea sa;
  • Armonia între stilurile abordate pentru decorarea fiecărei încăperi;
  • Prezența în fiecare cameră a tablourilor și a ilustrațiilor, care pot fi inclusiv reproduceri ale unor opere de artă celebre;
  • Jocurile de lumină, create cu ajutorul oglinzilor decorative și corpurilor de iluminat;
  • Folosirea unor materiale prețioase, precum lemnul de nuc sau de stejar, pielea, textilele fine, și a decorațiunilor, cum ar fi cele cu mozaic sau din ceramică. 

2. Stiluri în care se poate amenaja o casă sau o vilă de lux

Există nenumărate tendințe care pot fi adoptate pentru decorarea unei case luxoase, iar acestea depind în totalitate de preferințele celor care locuiesc în interiorul său. Următoarele stiluri reprezintă doar câteva idei dintr-o multitudine de trenduri pentru care se poate opta.

 2.1 Stilul englezesc

Cu toate că design-ul british nu are nimic de-a face cu interioarele moderne, el se poate reinterpreta, prin adăugarea câtorva elemente contemporane. Acesta reprezintă o tendință care îmbină acel urban style caracteristic orașului Londra cu stilul victorian și cel country chic, unde predomină lemnul și textilele somptuoase. 

 

3. Idei pentru amenajarea unui interior de lux

Indiferent dacă urmează să amenajezi o vilă sau un apartament. Este necesar să se țină cont de reguli cât mai precise privind designul de interior pentru fiecare încăpere în parte. Incepând cu cele principale și terminând cu holul, baia și, eventual, grădina. 

3.1 Livingul de lux

Sufrageria reprezintă, prin excelență, spațiul dedicat activităților zilnice ale familiei, precum și cel în care sunt primiți oaspeții. Așadar, aceasta este încăperea care, mai mult decât oricare alta. Reflectă stilul predominant din locuință, precum și gusturile și personalitatea proprietarilor. 

În amenajarea livingului, este necesar să fie luați în calcul numeroși factori. Așadar, dacă locuința dispune de un open space cu bucătărie la vedere. Stilurile de design folosite în cele două încăperi trebuie să se armonizeze foarte bine.

În plus, este important să se stabilească la început dacă acesta va avea și funcție de dining, cu o masă suficient de mare pentru ca în jurul său să se poată strânge întreaga familie sau un grup de prieteni.

 

 

În fața acesteia se poate amplasa televizorul care, contrar a ceea ce se poate crede. Nu strică aspectul unei sufragerii amenajate în stil clasic, deoarece există comode TV care se potrivesc și în astfel de interioare.

  • Masa

Aceasta poate fi rotundă, dreptunghiulară sau pătrată. Oricare ar fi forma și materialul pentru care se optează, mesele sunt cele care oferă personalitate oricărui living sau dining.

Dacă tavanul este suficient de înalt, se poate alege un candelabru sau o lustră de dimensiuni ample. Poziționat deasupra acesteia. O regulă esențială este aceea de a nu o încărca cu obiecte decorative: câteva vaze sau suporturi pentru lumânări sunt mai mult decât suficiente. 

3.3 Dormitorul de lux

Există nenumărate trenduri care pot fi adoptate în interiorul unui dormitor luxos. Elementul central al încăperii este patul, care poate fi de mari dimensiuni. Acesta trebuie să fie, în mod obligatoriu. Decorat cu perne, așternuturi, lenjerii și pături de cea mai bună calitate, din fibre naturale, sofisticate și rafinate. 

Dacă tavanul este înalt, se poate opta pentru un candelabru amplu, cu toate că și lămpile situate pe noptiere trebuie să asigure o lumină plăcută și odihnitoare.

 

3.5 Biroul de lux

Pentru amenajarea în stil clasic a acestuia, se poate opta pentru un birou din lemn masiv, cu un scaun din lemn sau piele. Decorul poate fi completat de o bibliotecă sau de rafturi de perete, pentru un plus de eleganță.

În schimb, în cazul unui birou mobilat în stil modern. Acestea pot avea tonuri deschise sau neutre. Lămpile de diferite tipuri și dimensiuni au un rol fundamental într-o astfel de încăpere.

5. Ce să nu faci atunci când amenajezi o casă de lux

 

Atunci când te ocupi de amenajarea unei case sau a unui apartament de lux, este de preferat să eviți următoarele greșeli:

  • Mobilarea camerelor în stiluri diferite, oricât de calitative sau scumpe ar fi piesele și decorațiunile alese;
  • Lipsa de importanță acordată iluminării: aceasta joacă un rol esențial în orice interior luxos;
  • Un număr prea mare de obiecte decorative: ele nu vor face altceva decât să încarce inutil spațiul. Un exces de ornamente nu va transmite niciodată senzația de lux; 
  • Adoptarea unui stil excesiv de opulent sau somptuos: decorul din interiorul casei trebuie să fie rafinat și elegant, în niciun caz vulgar sau kitsch; 
  • Prea multă importanță acordată laturii estetice în detrimentul celei funcționale. Atât designul, cât și confortul sunt importante în egală măsură.

În concluzie, un plan bine structurat este fundamental atunci când se aleg piesele și decorațiunile necesare pentru a face astfel încât o locuință să devină una luxoasă.

Design-ul deosebit, calitatea mobilierului și atenția pentru cele mai mici detalii constituie elementele cheie pentru a transforma orice spațiu într-unul de excepție!

 

Surse foto: unsplash.com

                 pexels.com

                 pixabay.com

                 shutterstock.com

                 storyblocks.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu