Canapea extensibilă – o soluție pentru uz cotidian?

Un pat tradițional este întotdeauna cel mai bun dacă doriți un somn de calitate – dar pe măsură ce camerele devin din ce în ce mai mici, tot mai mulți oameni sunt în căutarea canapelelor extensibile pentru dormitoare mici sau chiar o canapea extensibilă pentru utilizarea de zi cu zi. Acest lucru ar putea părea un pic ciudat pentru cei care sunt obișnuiți cu luxul de camere mai mari – dar pentru unii dintre noi, ar putea fi o salvare!

Ce este o canapea extensibilă?

Un articol de nelipsit încă din anul 1931, canapeaua extensibilă se numea inițial un „Castro Convertibil”, numit după creatorul său, Bernard Castro.  El a deschis primul magazin folosind $400 din economiile sale și a vândut peste 5 milioane de unități în decursul a 60 de ani. Inițial, o canapea extensibilă pentru un dormitor mic a fost norma acceptată – dar Castro a introdus canapeaua convertibilă în camera de zi pentru prima dată, astfel stabilind moda. O canapea extensibilă este, de asemenea, cunoscută și sub numele de canapea convertibilă. Aceasta conține de obicei un mecanism mecanic sau de balamale, pentru a transforma pernele canapelei într-o saltea subțire, potrivită pentru un pat de oaspeți sau un somn de o singură noapte.

Merită să achiziționezi o canapea extensibilă?

Răspunsul scurt este da – un pat de oaspeți este întotdeauna o variantă bună pentru orice casă, mai ales în timpul sezonului de vacanță. Fiind o piesă convertibilă de mobilier, o canapea extensibilă devine o soluție compactă, confortabilă și utilă pentru a economisi spațiu – și în plus, arată mult mai frumos într-o cameră decât un cadru de metal în colțul camerei. Pe măsură ce tehnologia, atât a saltelelor cât și a ramelor de pat, s-a îmbunătățit drastic, canapele extensibile au progresat și ele la rândul lor. În prezent, arată mult mai bine, sunt mai confortabile, mai compacte și mai greu de observat ca niciodată. Factorul decisiv – prețurile lor nu au fost niciodată mai bune! Canapelele extensibile sunt în prezent aproximativ în rând cu canapelele normale, uneori chiar mai ieftine! Ca rezultat, pentru o casă deosebit de socială sau familii cu oaspeți în mod regulat, acestea reprezintă varianta perfectă.

Tipuri de canapele extensibile

Există două tipuri de canapele extensibile pe care ești susceptibil să le vezi atunci când faci cumpărături. Din fericire, sunt destul de ușor de reținut!

Canapele extensibile cu mecanism tip clic-clac – Acestea reprezintă simplitatea întruchipată. Pur și simplu tragi partea din spate a canapelei până se aude un clic, apoi împingi înapoi până auzi acel „poc”. Datorită mecanismului simplu, clic-clac devine din ce în ce mai popular și tinde să fie unul dintre cele mai ieftine tipuri de canapea extensibilă de pe piață. Cu toate acestea, deoarece nu dispun de o saltea, ele pot fi mai puțin confortabile. Acestea sunt, de asemenea, mai sigure pentru casele cu animale de companie, deoarece există mai puține șanse de a le bloca în cadru. Pare foarte puțin probabil dar aceste lucruri chiar se întâmplă!

Canapele extensibile cu saltea dedicată – Cu un cadru amplasat în interiorul canapelei, acest tip de canapea este mai confortabilă pentru dormitul zilnic. Pur și simplu tragi în sus și voila – ai un spațiu de dormit convertibil. Acest tip de canapea extensibilă dispune de o saltea dedicată, făcându-le mai confortabile și de obicei oferă materiale de calitate mai bună, ceea ce le face mai primitoare pentru oaspeți.

Ce canapea extensibilă alegem pentru traiul zilnic?

Dacă sunteți în căutare de o canapea extensibilă pentru dormit permanent, cele mai bune variante vor fi cele puternice, bine făcute și durabile. Având în vedere acest lucru, suntem de părere că una dintre cele mai bune canapele pentru uz zilnic este Canapeaua Extensibilă Hurrem, una dintre cele mai populare canapele ale noastre. Credem că aceasta este canapeaua extensibilă ideală pentru un dormitor mic!

Creată din materiale foarte durabile și cu un finisaj la un standard ridicat, această canapea este menită să dureze. Proiectată cu confortul tuturor în minte, această canapea extensibilă de culoare gri închis este bine căptușită, pliându-se foarte elegant într-o canapea pe care nu o vei bănui niciodată că ascunde o saltea.

Desigur, pentru o camera ceva mai mare, Colțarul Extensibil Solo este o variantă excelentă.  Realizat cu o saltea pe arcuri cu burete, colțarul extensibil Solo reprezintă combinația perfectă între practicabilitate și confort. Datorită sistemului de extensie ușor de realizat, colțarul devine în mai puțin de un minut un pat excelent pentru două persoane. De asemenea, acesta este prevăzut și cu două lăzi pentru depozitare.

Cum poți face o canapea extensibilă mai confortabilă

Dacă studiezi care canapea extensibilă este cea mai bună și ai în minte confortul maxim, te-ai gândit la un topper? La fel ca și în cazul paturilor obișnuite, topperele pot oferi canapelei extensibile un strat suplimentar de confort, adăugând mai multă căptușeală pentru a perfecționa somnul de noapte. Acesta va face baza mai confortabilă, astfel asigurând durabilitatea canapelei extensibile și, de asemenea, îmbunătățește drastic somnul.

Ce canapea extensibilă vei alege?

Deci, după cum poți vedea, atunci când vine vorba de a decide care este cea mai bună canapea extensibilă pentru utilizarea de zi cu zi, nu există un răspuns clar. Aceasta depinde foarte mult de dorințele și cerințele fiecăruia. O canapea extensibilă care economisește spațiu este o modalitate excelentă de a menține interiorul ordonat, dar nu este întotdeauna atât de ușor de găsit o canapea extensibilă pentru dormit permanent.

În timp ce acestea sunt rentabile, cele mai multe canapele sunt un compromis – un teren de mijloc între furnizarea de somn și confort de zi cu zi într-o piesă de mobilier compact, multifuncțional. O canapea extensibilă pentru utilizarea de zi cu zi va trebui adesea să fie accesorizată sau poate costa mai mult pentru a oferi cea mai bună soluție pentru dormit permanent.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu