Amenajarea mansardei

Amenajarea mansardei

Idei rapide, poze si sfaturi practice pentru casa ta!

Podul casei nu trebuie sa fie neaparat un spatiu gol, pe care il folosesti doar pentru depozitarea obiectelor carora nu le gasesti un rol bine definit in restul locuintei. Din contra, ii poti gasi o utilizare mult mai practica, adica il poti transforma intr-o incapere perfect functionala, cu diferite scopuri. Idei pentru amenajarea deosebita a mansardei sunt destule, iar Modela te invita sa le descoperi si sa le pui in practica pe cele care raspund nevoilor si dorintelor tale! Esti curios? Citeste in continuare!

Cuprins

1. Idei pentru amenajarea mansardei in pod existent

  • 1.1. Amenajarea unui dormitor in mansarda
  • 1.2. Amenajarea unui living in mansarda
  • 1.3. Amenajarea unui birou in mansarda

2. Stiluri de design pentru amenajarea mansardei 

  • 2.1. Amenajare mansarda in stil rustic
  • 2.2. Amenajare mansarda in stil modern si minimalist
  • 2.3. Amenajare mansarda in stil clasic

3. Poze cu case ce au mansarde amenajate deosebit

  • 3.1. Amenajari mansarde de mici dimensiuni
  • 3.2. Amenajari mansarde de mari dimensiuni

1. Idei pentru amenajarea mansardei in pod existent

Proiectul pentru casele construite in ultimii ani cuprinde, in general, si existenta unei mansarde, existand cel putin doua motive pentru aceasta alegere: economia la materiale si detinerea unui spatiu ce poate fi folosit in diverse scopuri, dupa nevoi. Locuintele nu trebuie sa aiba dimensiuni generoase pentru a avea o mansarda functionala si, din contra, tocmai in aceste cazuri un pod locuibil reprezinta o solutie perfecta pentru a obtine mai mult loc. 

Pentru a amenaja mansarda eficient, trebuie sa te gandesti la impartirea casei si sa descoperi care sunt nevoile tale si ale familiei. 

1.1. Amenajarea unui dormitor in mansarda

O varianta demna de luat in considerare este transformarea mansardei intr-un dormitor. O poti face daca: locuinta este mica si vrei ca dormitorul matrimonial sa fie un spatiu privat, separat de restul casei; copilul tau a ajuns la adolescenta si isi doreste mai multa intimitate; obisnuiesti sa ai des oaspeti si vrei sa le oferi o camera confortabila in care sa se odihneasca. 

Din fericire, dormitorul nu necesita prea multe piese de mobilier sau decoratiuni, asa ca poate fi amenajat fara probleme chiar si intr-un spatiu de mici dimensiuni. Iata cateva sugestii de care sa tii cont:

  • Pozitioneaza patul pe peretele mansardat (cu cea mai mica inaltime) pentru a profita de mai mult spatiu in restul incaperii
  • Aseaza sifonierul pe peretele cel mai inalt, pentru a economisi cheltuiala cu mobila executata la comanda si pentru a te bucura de mai mult spatiu de depozitare
  • Vopseste peretii si tavanul in culori deschise, daca iti doresti o camera luminoasa
  • Monteaza rafturi si polite pe pereti. Poti aseza aici decoratiuni, fotografii sau carti, fara sa restrictionezi libertatea de miscare
  • Foloseste-te de corpuri de iluminat pentru a crea o atmosfera intima

Ce articole Modela poti folosi in amenajarea unui dormitor la mansarda:

Click AICI pentru detalii si pret

Click AICI pentru detalii si pret

Click AICI pentru detalii si pret

Click AICI pentru detalii si pret

1.2. Amenajarea unui living in mansarda

In cazul in care iti doresti un loc pentru destindere si pentru relaxare, cu un design deosebit si cu o atmosfera cozy si primitoare, profita de spatiul de la mansarda pentru a-ti amenaja o camera de zi asa cum visezi! 

Forma inedita a incaperii iti permite sa fii creativ si sa iti lasi imaginatia libera, pentru a putea concepe un decor special, exact pe gustul tau. Si aici poti tine cont de sfaturile specialistilor, daca vrei sa obtii un rezultat uimitor, practic si frumos:

  • In locul pieselor de mobilier din lemn masiv, care au dimensiuni generoase, alege canapea, fotolii, masuta pentru televizor si altele fabricate din materiale usoare si cu un design confortabil
  • La fel ca in cazul unui dormitor, alege finisaje in nuante neutre, deschise, pentru a crea un decor luminos
  • Nu incarca spatiul cu elemente inutile, ci rezuma-te la strictul necesar
  • In loc sa achizitionezi o canapea mare, ia in considerare un coltar de doua sau trei persoane si un fotoliu comod, pentru a obtine un spatiu mai dinamic

Masutele joase pentru cafea si taburetii se potrivesc foarte bine intr-o mansarda pentru ca au o inaltime redusa

Iata cateva exemple de produse Modela cu care poti construi decorul ideal al unei sufragerii la mansarda:

Click AICI pentru detalii si pret

Click AICI pentru detalii si pret
Click AICI pentru detalii si pret

Click AICI pentru detalii si pret

Click AICI pentru detalii si pret

1.3. Amenajarea unui birou in mansarda

Poate cel mai popular rol care i se atribuie spatiului de la mansarda, in prezent, este cel de birou. Este perfect pentru cei care conduc propria afacere sau pentru cei care lucreaza de acasa, pentru ca le ofera linistea si intimitatea necesare desfasurarii activitatii lor. 

Poti alege un birou cu biblioteca incorporata sau poti achizitiona separat o etajera cu un aspect deosebit. Avantajul este ca poti decora asa cum iti place si asa cum ai nevoie pentru a te concentra oricand ai de munca, sporind astfel creativitatea si inspiratia, iar in acelasi timp, scazand considerabil nivelul de stres. Foloseste nuantele care iti plac, lasa lumina naturala sa intre pe parcursul zilei, profita de forma incaperii pentru a-ti crea un loc unic si personalizat! Daca mansarda are dimensiuni generoase, poti amenaja un loc pentru relaxare, ideal atunci cand ai nevoie de o pauza, cu ajutorul unui fotoliu si a unei masute de cafea

Modela iti propune pentru acest spatiu:

Click AICI pentru detalii si pret

Click AICI pentru detalii si pret

Click AICI pentru detalii si pret

2. Stiluri de design pentru amenajarea mansardei 

La fel ca in cazul celorlalte camere din locuinta, pentru a te asigura ca rezultatul final este pe placul tau, dar si pentru a-ti usura eforturile in alegerea finisajelor si pieselor de mobilier potrivite, este bine sa adopti un stil de design interior si sa respecti caracteristicile acestuia. In continuare, vei descoperi care sunt cele mai potrivite tipuri de amenajari pentru mansarda si ce trebuie sa stii despre fiecare in parte.

2.1. Amenajare mansarda in stil rustic

In stilul rustic, se pune foarte mare accent pe prezenta lemnului, in stare cat mai naturala, iar grinzile specifice mansardei se potrivesc perfect in decor, contribuind la o atmosfera cat mai autentica. 

Poti completa imaginea cu un parchet laminat cu aspect de lemn masiv (este mai ieftin si mai usor de intretinut), cu articole textile ce au pattern-uri traditionale si cu mobilier cu accente maro sau brun-roscat. Nu este nevoie sa vizitezi magazinele de antichitati sau sa reconditionezi mobilierul vechi, ci poti alege elemente cu un aer retro, folosite in combinatie cu altele moderne.

Sfat: amenajeaza rustic daca mansarda este mare, in caz contrar, poti avea parte de o atmosfera prea incarcata! 

La Modela vei gasi:

Click AICI pentru detalii si pret

Click AICI pentru detalii si pret

Click AICI pentru detalii si pret

2.2. Amenajare mansarda in stil modern si minimalist

Indiferent de marimea spatiului pe care vrei sa il amenajezi, aceste doua stiluri iti pot oferi o utilitate crescuta, confort si un decor aerisit si luminos. 

Principalele caracteristici ale acestora sunt: piesele de mobilier cu forme geometrice bine definite, suprafetele netede si lucioase, lipsa ornamentelor excesive, prezenta culorilor vii in combinatie cu nuante neutre, multifunctionalitatea obiectelor si aspectul general cat mai simplu, dar in acelasi timp, personalizat. 

Pentru a-ti face o idee mai clara, vezi ce fel de piese de mobilier sunt perfecte in aceasta situatie:

Click AICI pentru detalii si pret

Click AICI pentru detalii si pret

Click AICI pentru detalii si pret

Click AICI pentru detalii si pret

Click AICI pentru detalii si pret

2.3. Amenajare mansarda in stil clasic

Stilul clasic este unul foarte elegant, rafinat, in care mobilierul trebuie sa aiba caracteristici estetice bine pronuntate, la fel ca restul obiectelor decorative sau corpurile de iluminat. 

Ambientul este unul pretios, fiind compus din tesaturi fine, nuante de auriu, forme rotunjite, insertii luxoase si asa mai departe. 

Stilul clasic este pentru cei care pun mare accent pe eleganta, care au o mansarda mare, in care vor sa amenajeze o incapere ce va da un plus de stil intregii locuinte. 

Sfat: se recomandat evitarea decorarea in stil clasic in incaperile mici, pentru ca ornamentele bogate, mobilierul masiv si atmosfera incarcata pot provoca disconfort. 

Totusi, daca esti fan al curentului clasic si vrei sa il adopti in mansarda ta, poti achizitiona:

Click AICI pentru detalii si pret

Click AICI pentru detalii si pret

 

Click AICI pentru detalii si pret

3. Poze cu case ce au mansarde amenajate deosebit

Imaginile de mai jos te vor ajuta sa-ti faci o idee mai clara asupra felului in care iti poti amenaja mansarda astfel incat sa devina un spatiu locuibil, practic si deosebit, asa cum iti doresti. Exista solutii din care te poti inspira indiferent de dimensiunea incaperii, asa ca arunca o privire si retine pozele care ti-au atras cel mai mult atentia!

3.1. Amenajari mansarde de mici dimensiuni

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este uIJ2lt4tSBcLBp40YZxvSe_ibftltGGutv3BkpkSth01cie1oCBoFxyWljrOg4ItLAMcWILDR9HSDbkcIC_zRsc9J4JTvkWXv_bZ1W_Y2C1evMN2HpEceiGYbstKWVWgZQfpg3Vb

3.2. Amenajari mansarde de mari dimensiuni

Asadar, este timpul sa renunti la depozitarea obiectelor inutile in podul casei si sa iei in considerare amenajarea eficienta a acestuia, pentru a castiga spatiu util in locuinta. In functie de nevoile pe care le ai si de preferintele personale, alege rolul pe care vrei sa il aiba aceasta camera si stilul de design interior prin intermediul caruia poti obtine rezultate spectaculoase, asa cum ai visat! 

 

Sursa foto: www.shutterstock.com; www.pinterest.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu Principal