AMENAJARE BIROU

AMENAJARE BIROU

AMENAJARE BIROU

CUM să îl amenajezi practic, simplu și ușor, indiferent de spațiul pe care îl ai la dispoziție!

 


Chiar dacă muncești într-o clădire de birouri, într-o vilă sau de acasă. Spațiul tău de lucru trebuie să fie locul care îți oferă confortul de care ai nevoie pentru a da randament.

Indiferent de spațiul pe care îl ai la dispoziție, există numeroase  idei de amenajare ale unui birou, astfel încât să-ți reprezinte personalitatea. 

Cuvântul-cheie este creativitatea. Tot ce trebuie să faci este să-ți dai frâu liber imaginației. Acest articol îți va prezenta câteva idei de amenajare care să te inspire.

Amenajarea biroului în propria locuință

Chiar dacă majoritatea joburilor cer prezența la birou, numeroase persoane își amenajează un birou acasă. Acest lucru se întâmplă, deoarece există zile supraaglomerate, cu multe task-uri contratimp. În astfel de cazuri, cu siguranță se va alege varianta de a lucra din confortul propriei locuințe. Mai ales pentru a economisi timp și pentru a da randament 100%.

Pentru mulți, amenajarea unui birou poate părea o corvoadă. Există numeroase idei și soluții de amenajare, în funcție de spațiu, chiar și atunci când este vorba de o cameră mică, din propria casă.

Sfaturi utile pentru decorarea biroului de acasă

În cazul în care plănuiești să-ți amenajezi biroul acasă este recomandat să iei în calcul câteva sfaturi utile pentru a reuși să creezi un spațiu în care să te simți confortabil și să fii mult mai productiv, decât dacă ai lucra, spre exemplu, într-o clădire de birouri.

Iată, care sunt cele mai importante trei aspecte în acest sens:

  • Lumina naturală

Este important să așezi biroul în fața unei ferestre sau paralel cu aceasta. Astfel, lumina va cădea direct pe spațiul de lucru. Mai mult, lumina naturală nu obosește ochiul, sporește atenția la detalii și crește capacitatea de concentrare.

Pe de altă parte, deși lumina naturală e ideală pentru munca la birou, dacă vei lucra până seara târziu este necesar să ai și o lampă. Aceasta trebuie să fie așezată în partea stângă sau în față. Astfel încât lumina care cade pe spațiul de lucru să nu creeze umbre pe birou. Dacă nu ești adeptul lămpilor pentru birou, poți alege pentru un alt model de lampă, pe care să o amplasezi în proximitatea sa.  

  • Economisește inteligent spațiul

Pentru a avea un birou și o încăpere suficient de spațioasă, poți opta pentru niște rafturi de perete sau o bibliotecă în care îți poți aranja toată documentația de care ai nevoie. În felul acesta, găsești totul rapid și ușor, dar în același timp economisești inteligent din spațiu.

  • Nu uita de nevoia de relaxare

La un moment dat, pe parcursul zilei, vei avea nevoie de puțină relaxare, să savurezi o gustare și să-ți pui puțină ordine în gânduri. Ar fi ideal ca în aceeași încăpere cu biroul să ai și o canapea sau un fotoliu unde să te poți retrage pentru câteva momente de liniște. De asemenea, o măsuță cu o cafea și o gustare completează întregul tablou.

 

Cum poți să-ți amenajezi biroul acasă, într-un living mic?

Nu irosi spatiul:

Ți se pare aproape imposibil să poți avea biroul amplasat într-un living mic? Ei bine, imposibilul poate deveni posibil, dacă vei ține cont de anumite trucuri:

  • Ai puțin spațiu în spatele canapelei? Folosește-l. Deși poate să pară puțin ciudat, poți opta pentru o măsuță multifuncțională, pe care atunci când nu lucrezi o poți transforma cu ușurință într-o măsuță de cafea. În ceea ce privește alegerea scaunului. Ar fi ideal să fie unul pivotant sau un taburet micuț asemănător celui din imaginea de mai sus.
  •  Uneori, o zonă mică în care să poți lucra este perfectă. Așadar, poți amplasa o masă rotundă și un scaun, într-un loc rămas liber în living. Aceasta e o opțiune potrivită pentru spațiile mai puțin generoase. În plus, dacă alegi pentru această idee. Poți lucra în timp ce copilul tău se joacă prin preajmă și astfel îl poți supraveghea mai bine.

De asemenea, micul tău birou poate fi și locul unde poți desfășura activități educative împreună cu copilul tău sau unde acesta își poate face temele.

  • Ce mai poți face pentru ca spațiu din living să îți permită să-ți amenajezi un birou? Încearcă să așezi canapeaua pe cel mai lung perete al camerei. Apoi plasează biroul exact în fața ferestrei. Dacă vei proceda în acest fel, în centrul camerei va rămâne spațiu, iar încăperea o să pară mult mai aerisită.

Amenajarea biroului la firmă

Alegerea conceptului pentru amenajarea biroului dintr-o firmă este una dificilă. El trebuie să fie potrivit pentru orice tip de personalitate și să stimuleze creativitatea angajaților. Din cauza faptului că, de cele mai multe ori, încăperile dintr-o firmă diferă ca mărime, unele fiind mai mici, altele mai mari. Ideile de amenajare și piesele de mobilier trebuie alese în consecință.

Cum poate deveni spațiul în care lucrezi, inspirațional?

Indiferent de spațiu, atunci când lucrezi trebuie să ai în jurul tău elemente care să te inspire, să îți ofere o stare de bine, dar și energia pozitivă necesară pentru a face față unei zile stresante la birou. Iată, ce poți să faci pentru ca spațiul în care muncești să fie o sursă de inspirație, atât pentru tine, cât și pentru angajații tăi:

  • Misiunea companiei poate deveni vizibilă într-un mod creativ. Pe un perete al încăperii, poți alege să reprezinți într-un anume fel, misiunea organizației. Astfel, oricine va trece pragul companiei tale, va fi încântat să afle care sunt valorile pe care firma ta le promovează. Intr-un mod mai creativ și mai puțin practicat. În plus, o astfel de reprezentare a acestor valori îi va motiva și pe angajați să găsească cele mai bune soluții și strategii. Prin intermediul cărora ele să fie cât mai vizibile în activitățile pe care firma le desfășoară.

 

  • Atunci când alegi culorile pentru a personaliza spațiul în care firma urmează să-și desfășoare activitatea este recomandat să incluzi și culorile care definesc brandul. Acest lucru poate oferi mai multă credibilitate și consecvență. De asemenea, nuanțele potrivite pot avea un impact psihologic puternic asupra oamenilor. Determinându-i să se simtă mai fericiți, chiar și la locul de muncă.

 

  • Cauți idei de decorațiuni pentru a da o notă personală biroului tău? Există persoane  care se simt mai bine și au un randament foarte bun, dacă în birou există o decorațiune care îi reprezintă. Unii aleg pentru lucruri personale, cum ar fi o fotografie cu familia sau un suvenir care să aducă aminte de o călătorie, iar alții optează pentru niște tablouri viu colorate pentru a anima întregul spațiu, ori pentru plante. Desigur, există și alte decorațiuni cu ajutorul cărora, biroul tău poate să prindă culoare.

 

  • Astăzi, până și piesele pe care le alegi pentru a mobila spațiul pot spune ceva despre brandul tău. Așadar, aceasta trebuie aleasă cu grijă, deoarece poate scoate în evidență o caracteristică unică a bradului. În cazul în care încă nu ai găsit nimic potrivit pentru spațiul, poți vedea mai multe piese de mobilier care să te inspire pe site-ul Modela.ro.

Biroul directorial – stiluri de amenajare

În trecut, amenajarea biroului directorial presupunea o linie de design foarte simplă și o cromatică alb-negru. Acum, există numeroase stiluri și posibilități cu ajutorul cărora poți amenaja biroul. Acesta va avea un design mai prietenos, care te va determina să muncești cu drag și spor. Tot ce trebuie să faci este să-ți pui imaginația și creativitatea la încercare.

Printre stilurile recomandate pentru amenajarea biroului directorial, se numără:

  • Monochromatic design.

    Temele de design monocromatic se individualizează prin simplitatea schemei de culori. Cele două non-culori, care se regăsesc într-un design monocromatic sunt alb și negru. În combinație cu acestea, pot fi utilizate mai multe culori. Conform revistelor de specialitate, acest tip de design este folosit în scopuri practice. 
  • Greenery design.

    Acest design sugerează ideea că poți decora biroul cu câteva plante. În plus, nu trebuie să uitați nici de faptul că plantele contribuie la purificarea spațiului, fapt care asigură o stare de bine și energie pozitivă.
  • Old & new design.

    Tranziționalul este noțiunea care definește mixul dintre cele două stiluri. Un design interior care combină piese de mobilier din ultimele trenduri cu cele old-fashioned.
  • Conferă un aer boem și liniștit biroului în care îți petreci cele opt ore de muncă. Un astfel de design poate fi, fără îndoială o sursă de inspirație, care sporește capacitatea de concentrare și productivitatea, stimulând astfel creativitatea.
  • Holiday design.

    Chiar și atunci când te afli la birou, există momente în care ești cu gândul la vacanță. Deoarece acest lucru te ajută să îți pui ordine în gânduri pentru a face față zilelor stresante de la birou. În momentele de tensiune, nu este nimic mai relaxant. Decât să te simți ca și cum ai fi pe o plajă și te-ai bucura de mare, soare și puțină liniște. 

Specialiștii arată că la nivel cromatic, poți recrea acest moment, chiar dacă ești la birou și lucrezi la un proiect. Nu contează că e vorba de un birou mic sau unul mai mare.

Pentru a reuși acest lucru, din punct de vedere cromatic, trebuie să optezi pentru tonuri neutre, combinate cu nuanțe de albastru și turcoaz. Pentru a înveseli spațiul în concordanță cu tematica aleasă.

Folosește accesorii din lemn, special create pentru sezonul estival sau alte tipuri de decorațiuni. Pe care cel mai probabil, le-ai luat drept suvenir când ai fost pe litoral.

  • Scandinavian design. Acest tip de design interior se remarcă prin abundența de lumină naturală pe care o poate oferi. Acest lucru conferă biroului un aspect spațios și aerisit. De obicei, mobilierul caracteristic stilului scandinav este alb.
  • Această non-culoare întărește faptul că încăperea este foarte curată și spațioasă. Elementele de decor cât mai naturale sunt specifice acestui design. Dacă îți dorești să ții cont de toate specificațiile stilului scandinav, atunci covorul trebuie să lipsească din încăpere.

Acestea sunt doar câteva dintre stilurile în care îți poți amenaja biroul directorial, astfel încât să te reprezinte și să te ajute în a avea mai mult spor.

 

Designul interior & stilul clasic în amenajarea biroului

Stilul clasic

Această secțiune va prezenta câteva aspecte legate de design interior și amenajarea biroului în stil clasic. 

Stilul clasic se deosebește prin piese de mobilier din lemn masiv și este caracterizat prin elemente  deosebite. Finisaje impecabile și combinații de linii drepte cu linii curbe. Intrerupte deseori prin intermediul diverselor sculpturi. Fundamentată pe ordine, simetrie și echilibru. Ideea de amenajare în stil clasic pornește de la un punct central al încăperii.

Alege camera pentru birou, în așa fel încât ea să dispună  de o iluminare naturală cât mai bună, astfel încât să fie necesar să utilizezi cât mai puțin posibil lumina artificială.

Când vine vorba de alegerea pieselor principale de mobilier, poți opta pentru un birou din lemn, cu linii clasice de design și un scaun cât mai comod.

Chiar dacă în acest caz, cuvintele cheie sunt amenajarea clasică, poți îmbina și câteva accente moderne, atunci când este vorba de scaunul de birou. 

Alege, de exemplu, un scaun ergonomic, chiar dacă va avea scheletul din lemn și tapițeria din piele naturală.

În altă ordine de idei, nu trebuie să neglijezi nici micile momente de relaxare de care ai nevoie în pauza de prânz, dar nici întâlnirile de afaceri. În acest sens, o canapea cu fotolii este binevenită.

Pe de altă parte, culoarea albă se potrivește perfect cu ideea de clasic. Iar un birou cu mobilă albă va fi relaxant, aerisit și va da impresia de ordine. Biroul clasic se decorează cu eleganță și stil.

Prea multe decorațiuni vor crea impresia de aglomerare. Distrăgând atenția, în timp ce existența a cât mai puține decorațiuni sau chiar lipsa acestora. Vor crea o atmosferă rece și lipsită de personalitate. Totuși, nelipsite pot fi și accesoriile de scris din bronz si cutiile din piele.

De asemenea, în ceea ce privește lumina ambientală. Aceasta trebuie să confere o oarecare intimitate și confort. Probabil, vor exista și momente în care vei munci până târziu la birou și vei avea nevoie de mai multă lumină. 

Pentru a rezolva această situație este recomandat să ai o lampă de birou. În ansamblu, la fel ca în alte stiluri de amenajare prezentate în text, prezența plantelor. In birou este importantă, din motivele pe care deja le cunoașteți.

Sursă foto: Shutterstock.com

                  unsplash.com

                  pinterest.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meniu Principal