Stilul Scandinav – Tot ce trebuie să știi despre design-ul interior

Toată lumea își dorește ca spațiul lor să fie confortabil și primitor, nu-i așa? Ei bine, design-ul Scandinav cu siguranță te va ajuta să realizezi acest vis. Scandi este pentru cei ce iubesc simplitatea în decor. Pentru cei ce se simt calmi și relaxați cu starea de spirit armonioasă subtilă. În acest articol, vom dezbate caracteristicile design-ului interior scandinav, astfel încât să poți găsi modalități potrivite pentru a decora casa ta. Dar, în primul rând, vom răspunde la unele întrebări frecvente despre stilul scandinav. Așadar, pregătește-te să îți mărești orizontul cunoștințelor.

Ce este design-ul interior Scandinav?

Aspectul său este definit de linii curate, minimalism și funcționalitate fără a sacrifica frumusețea. Stilul Scandinav favorizează spațiile luminoase, aerisite și oferă o senzație minunată de serenitate.

Când și unde a originat?

Design-ul Scandinav a apărut în anii 1930 în cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia. Cu toate acestea, el a călătorit în Statele Unite și Canada între 1954 și 1957 pentru a promova diverse lucrări a unor designeri de interior nordici.

Cum a originat?

Etosul acestui stil este un rezultat direct al darurilor naturale și al climatului regiunii. În timpul perioadelor lungi de iarnă, designerii au contracarat frigul nopților prin maximizarea spațiului pentru a reflecta cât mai multă lumină. Deci, design-ul Scandinav a apărut atunci când oamenii au fost în căutare de lumină și confort.

Ce înseamnă conceptul de „Hygge” în design-ul Scandinav?

„Hygge” vine de la un cuvânt norvegian care înseamnă „bunăstare” și care este folosite de secole pentru a descrie un moment sau un sentiment fermător și confortabil. Prin urmare, acest stil este caracterizat de crearea unei stări de mulțumire și a unei atmosfere de confort. Așadar, toate elementele de decor trebuiesc utilizate în mod armonios pentru a aplica arta „Hygge” în casa ta.

Stilul scandinav – Principalele caracteristici

Lumină puternică

Acest stil sărbătorește luminozitatea. Lumina naturală în sinea ei reprezintă o caracteristică importantă a acestui stil. Deci, design-ul Scandinav subliniază multitudinea surselor de lumină și diferențierea atmosferelor luminoase. Spațiile scandinave încorporează ferestre mari pentru a permite o cantitate mare de lumină naturală să intre. Dacă acest lucru nu este posibil, lumina artificială stratificată poate reprezenta o opțiune. Aceasta va da interiorului tău acel plus de căldură pentru care este recunoscut stilul Scandinav. În cele din urmă, corpurile de iluminat trebuie să fie practice, simple și neutre pentru a se potrivi dispoziției confortabile pe care o creezi. Prin urmare, trebuie să împartă aceleași linii curate ca și restul interiorului.

Culori mute

Perfecționarea unei scheme de culori scandinave necesită îmbrățișarea unei categorice subapreciate palete de culori. De exemplu, albul, nuanțele de gri, negru și maro sunt adesea întrețesute, creând un aspect curat și liniștitor. Acest lucru face ca spațiile să pară spațioase, simple și subtile. Unii designeri au introdus, de asemenea, alte culori mai îndrăznețe cum ar fi „rozul prăfuit” sau „verdele de mare” pentru accente suplimentare. Este demn de menționat faptul că stilul colorat scandinav devine rapid „Noul Nordic”. Mulți înclină spre o paletă mai îndrăzneață, păstrând, de asemenea, aceeași paletă neutră la bază.

Texturi fine

Stilul Scandinav cu siguranță implică texturi fine și materiale naturale. În ceea ce privește pardoseala, design-ul scandinav se îmbină perfect cu lemnul, dar nu orice fel de lemn. În conformitate cu tema lor caldă și confortabilă, lemnul folosit trebuie să fie deschis la culoare. Alte textile fine pot fi folosite cum ar fi pieile de oaie sau lâna. Nu numai că aduc un sentiment de confort, dar adaugă, de asemenea, un strat de interes vizual locuinței tale.

Modele vibrante

Există două tipuri de modele cu care acest stil merge combinat, cele tradiționale și cele moderne. Modelele tradiționale sunt de obicei simple, ilustrații botanice într-un stil simetric. Cu toate acestea, modelele scandinave moderne au, de obicei, un aspect colorat îndrăzneț și grafică care contrastează frumos cu fundalul deschis colorat.

Mobilă cu forme geometrice bine definite

Stilul de mobilier Scandinav cuprinde suprafețe naturale din lemn care au forme geometrice bine definite. O caracteristică foarte comună sunt picioarele tip compas: le vei găsi în scaune, mese, precum și în servante. Culorile țesăturilor sunt în mare parte alb sau bej amestecat cu albastru deschis, mentă sau roz. Pernele și covoarele au adesea modele care contrastează cu paletarul mut. În cele din urmă, deoarece stilul Scandinav este menit să ofere confort emoțional și să îmbunătățească stilul de viață, nu este neobișnuit să se amestece elemente de mobilier vechi cu elemente noi pentru a oferi casei tale sentimentul confortabil de care tânjește.

Plante care reîmprospătează atmosfera

Ca fan al design-ului Scandinav, ar trebui să faci tot posibilul să aduci natura în casa ta. Prin urmare, plantele de interior vor îndeplini perfect această sarcină. Plantele nu numai că te vor ajuta să luminezi spațiile, acestea vor oferi viață decorului tău. De asemenea, ele contribuie la purificarea aerului și oferă o atmosferă fără stres.

În concluzie, decorurile proiectate în stil Scandinav oferă un amestec de confort și modernism. Prin urmare, acest stil combină măiestuosul cu caracterul practic. Deci, alege-ți elementele preferate și începe să experimentezi până găsești acea stare de spirit pe care ți-o dorești. Amintește-ți să utilizezi sfaturile noastre și să ne spui și nouă cum au decurs lucrurile 🙂

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu